Spike Lee, sensur og 11. september

Og filmen "Seven" etc

Nysgjerrig på debatten rundt 11. september og følgende – nå 20 år etter?

Du kan nå se regissør Spike Lee sin dokumentarserie Epicenter på HBO Nordic.
Vi har anmeldt serien, men også publisert kommentaren om at Lee ble rett før visning presset til å ta ut en halv time av serien (episode 4), der han kritisk gjennomgikk teorien om en kontrollert nedriving av tårnene med eksplosiver.


Do the right thing

Regissør Spike Lee: NYC EPICENTERS 911->2021½
Spike Lees dokumentarserie som nå går på HBONordic, er en omfattende skildring av New York – ispedd minner, historier og innsikt fra øyenvitner til byens største terroraksjon.


Kraften fra 20 års propaganda

Hvordan kan det stemme at en mann som Spike Lee trodde så sterkt på at New Yorks tvillingtårn og bygning 7 ble tatt ned med sprengstoff at han ønsket å bruke de siste 30 minuttene av sin dokumentarserie til å utforske, om ikke forfekte, et slikt synspunkt?


Se også omtale av filmen:

20 år etter 11. september

Dylan Avery: SEVEN
Et forskningsteam i Alaska har via forskning og nye datasimulerte modeller konkludert med at NIST-rapporten om 11. september har tatt feil. Noe for NRK?


NY TID har lenge engasjert seg i debatten og forklaringene rundt 11. september. Dette “tabutemaet” rammet også avisen. Vi ber leserne tenke selv, og eventuelt lese de mange artiklene vi har publisert for selv å danne mening om dette kompliserte temaet, som startet selve “krigen mot terror”, militær opprustning, og fremveksten av “kontrollsamfunnet”.

NY TIDs redaktør Truls Lie vil også snakke i en NRK-podcast i Norge snart om tematikken.